Hyaluronik Asit


Hyaluronik asit üretimi sağlıklı cilt ve doku onarımı için gereklidir. Bu, genç bir görünümün korunmasında önemli bir unsurdur. Yaşlanma, güneş hasarı ve hormonal değişiklikler dahil olmak üzere hyaluronik asit üretimini etkileyebilecek birkaç faktör vardır.

Cilt yaş nedeniyle kurudukça, artık vücudun ihtiyaç duyduğu kadar hyaluronik asit üretemez. Vücut ayrıca bu elementi üretme yeteneğini kaybettiği için daha az madde üretir. Hyaluronik asit seviyeniz çok düşükse, vücudunuzun ürettiği kollajen, elastin ve hyaluronik asit kırılmaya ve sarkmaya neden olarak parçalanmaya başlar.

Düşük hyaluronik asit seviyesi yaşayanlar için, seviyenizi artırmak için atabileceğiniz adımlar vardır. Taze meyve ve sebzeler açısından zengin sağlıklı bir diyet, vücuttaki hyaluronik asit üretimini artırabilir. Günlük nemlendirici kullanmak ve düzenli olarak kullanmak da önemlidir. Ayrıca, bal ve aloe vera gibi doğal bileşenler içeren nemlendirici bir maske kullanarak cildinizin üreteceği hyaluronik asit miktarını artıracaksınız.

Sahip olduğunuz cilt tipi, vücudunuzun ne kadar hyaluronik asit üretebileceğini de belirler. Yağlı cilde sahip kişiler, kuru cilde sahip kişilerden daha fazla hyaluronik asit üretebilirler. Bununla birlikte, cildin yağlılığının cildinize müdahale etmemesi önemlidir. Cildinizin gün boyunca nemli kalmasını sağlayarak, vücudunuz cildinizi pürüzsüz ve genç görünümlü tutmak için ihtiyacınız olan hyaluronik asidi tutabilecektir.

Şekeri düşük bir diyet, vücudunuzun ürettiği hyaluronik asit miktarını etkileyebilir. Kanınızda yüksek miktarda şeker varsa, vücudunuz ihtiyaç duyduğu kadar hiyalüronik asit üretemez. Bu, cildin yağlı olmasına neden olabilir, ancak sağlıklı bir cildi korumak ve kırışıklıkları önlemek istiyorsanız, diyetinizdeki şeker miktarını azaltmaya çalışmanız gerekecektir.

Remember, your skin has an important job to do in keeping your hyaluronic acid levels up. With proper care, your skin will stay strong and youthful for years to come.

There are several products on the market that promise to help you get rid of your wrinkles, but the hyaluronic acid in their products is often lacking in quality. Many of these creams and lotions actually contain collagen. Collagen can never be used as an ingredient in anti-wrinkle creams, as it is too dense to absorb into your skin. There are other products available that contain ingredients such as Cynergy TK and Phytessence Wakame.

Cildinize yardımcı olabilecek, muhtemelen evinizde bulunan malzemeleri kullanan başka ürünler de vardır. Bu, kırışıklıkları ve çizgileri azalttığı gösterilen yeşil çay ekstresi, cildinizi besleyen ve koruyan aloe vera jeli ve vücudunuzun doğal olarak ürettiği uçucu yağlar gibi şeyleri içerir. Tüm bu doğal maddeleri bir arada kullanmak, kırışıklıklarınızdan kurtulmanıza ve daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski